Canvi de quotes de participació (propietat horitzontal catalana)

La sentència de l’Audiència Provincial de Lleida, Sec. 2ª, de 5-10-2012, estableix que no és procedent el canvi de quotes de participació, definides a l’article 553-3 del Codi civilsi no és per unanimitat i no consta a l’ordre del dia.

1. Per a la modificació de les quotes de participació és preceptiu l’acord unànime dels propietaris, segons el que estableix l ‘article 553-3.4 del Codi civil de Catalunya. La sentència esmentada aclareix que una cosa és la redistribució de despeses entre els veïns, que no requereix unanimitat i, una altra molt diferent, la modificació de les quotes.

2. La modificació de quotes s’ha d’incloure a l’ordre del dia de la junta de propietaris, segons el que estableix l’article 553-21.4 a), en relació amb el 553-25.1 del Codi civil. (Els únics acords que es poden adoptar en junta de propietaris, encara que no constin a l’ordre del dia, són la destitució del president o presidenta, l’administrador o administradora o el secretari o secretària i emprendre accions contra ells, així com el nomenament de persones per a exercir aquests càrrecs.) En aquest mateix sentit s’han pronunciat les sentències de l’Audiència Provincial de  Girona, Secció 2a, de 30 de març de 2011 i de l’Audiència Provincial de  Barcelona, Secció 11a, de 27 d’abril de 2009.

Anuncios

Acerca de Josep Térmens

Abogado especializado en el asesoramiento y la defensa técnica de particulares en alquileres, arrendamientos urbanos, comunidades de vecinos y compraventa de inmuebles. Barcelona.
Esta entrada fue publicada en Jurisprudencia, Propiedad horizontal, Vivienda y etiquetada , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s