El president de la comunitat de veïns a la propietat horitzontal catalana. La seva renuncia.

Segons l´article 553.15 del Codi civil de Catalunya la presidència és un dels òrgans de govern de la comunitat de propietaris. El president és designat per la junta de propietaris d´entre els propietaris d´elements privatius ( article 553.16.1 ). Qui no sigui propietari d´un element privatiu no pot ser president de la comunitat.

La Ley de Propiedad Horizontal vigent a la resta de l´Estat permet en el seu article 13.2 que el president pugui sol·licitar al jutge ser rellevat de la presidència de la comunitat, explicant-ne els motius, en el termini d´un mes des del seu accés al càrrec. L ´article 553.15.3 del Codi civil català disposa que l’exercici del càrrec de president de la comunitat és obligatori, tot i que la junta de propietaris pot considerar l’ al·legació de motius d’excusa fonamentats, però el president que no ho vulgui ser no pot demanar el seu relleu al jutge perque el legislador català no ho ha previst .

Com hem dit, la junta de propietaris pot considerar l’ al·legació de motius d’excusa fonamentats perque el president escollit sigui rellevat. Però la junta pot acceptar o no els motius al·legats. L´edat avançada, una malaltia, poden ser arguments sovint acceptats; d´altres, com la manca de temps o d´interès dependran de la voluntat de la junta.

Si vols pots difondre l´article a twitter i/o facebook. Moltes gràcies.

Anuncios

Acerca de Josep Térmens

Abogado especializado en el asesoramiento y la defensa técnica de particulares en alquileres, arrendamientos urbanos, comunidades de vecinos y compraventa de inmuebles. Barcelona.
Esta entrada fue publicada en Propiedad horizontal y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s